Тенис легендата Матс Виландер бе доста критичен към Григор след отпадането на българина от Australian Open.

В традиционното предаване "Game, Schett and Mats", което съпътства всеки турнир от Шлема в последните години, Виландер изтъкна доста слабости на Димитров, въпреки травмата.

Естествено, че болките в гърба бяха оснонвата причина за загубата на българина от сензацията Аслан Карацев с 6:2, 4:6, 1:6, 2:6.

Виландер обаче изтъкна някои проблеми в играта, а и в характера на Димитров. Според него, това е бил типа мачове, които само Рафа Надал и Новак Джокович могат да спечелят.

 

"Изглежда, че целият проблем бе в крсъта, именно там получаваше масаж от своя терапевт. А знаем какъв проблем е тази област. Аз самият съм страдал от проблеми в кръста и знам, че е нещо, което е там, тормози те, а и не става по-добре с течение на мача.

Но все пак нека погледнем какво става самия мач. Григор имаше мача в ръцете си.

Той взе първия сет, водеше във втория, но изведнъж нещо се случи. Твърде дефанзивен ли стана, защо даде инициативата на Карацев?

Предполагам ,че акоо Григор завърши кареирата си без да е взел турнир от Шлема, всички ние ще седим и ще се чудим защо се е получило така.

Моят отговор е следният. Гледахме го днес да играе с адска болка в гърба, но сравнете това, с Рафа Надал или Джокович в същата ситуация. Те няма да тръгнат в отбрана, ще разкъсат топката, ще атакуват всяка една точка, за да приключат бързо нещата, но с агресия и в своя полза.

А Григор опита с движение и слайсове, като падна в собствения си капан, защото след това не можеше да използва тези компоненти.

Заради това Ноле и Рафа са такива гении в играта. Само те намират начин, а да обърнат такива мачове, просто някак намират начина. Днес видяхме типа мач, който само те двамата могат да измъкнат.

Ако мога да изтъкна проблем за Григор, то е, че просто не може да намери решение на проблем по време на мача", заяви Виландер.