Капитанът на България за Купа "Дейвис" - Тодор Енев, изрази надежда, че ще може да разчита на Григор Димитров за мачовете срещу Южна Африка през април.

Последният път, в който първата ни ракета игра на Купа "Дейвис" бе през 2015-а. Тогава Димитров взе участие в мач на сингъл и на двойки срещу Люксембург.

"Надявам се Григор Димитров да играе. Все пак това ще му е нужно, ако иска да участва на Олимпиадата през 2020 г.

Южна Африка е много сериозен съперник. Имат Кевин Андерсън, който е №5 в света, имат и други силни играчи, особено на двойки", сподели Енев пред "Diema".

Той добави, че е очарован от представянето на Александър Лазаров и Адриан Андреев на турнира в София. Енев смята, че с Григор или без, отборът ни за Купа "Дейвис" ще е много силен, а в българския тенис има изключителни таланти във всички възрасти.

Григор Димитров в момента лекува травма в рамото, която го накара да откаже турнирите в Ротердам и Акапулко. По първоначални данни възстановяването му ще отнеме около месец, като първата ни ракета се надява да е на линия за Мастърса в Индиън Уелс, който започва на 4 март.

Мачовете на България за Купа "Дейвис" в ЮАР пък са в началото на април, като са чудесна възможност за Григор да навлезе във форма след дългото отсъствие от корта.