Все повече тенисисти се оплакаха от горещините, които ги съпътстваха в първите дни на US Open.

Термометрите в Ню Йорк показваха над 30 градуса, а повечето мачове се играеха през деня. Само за два дни, шестима състезатели от мъжката схема на турнира се отказаха, а при пет причината бе топлината.

"При тези температури на въздуха и тази влажност не мисля, че е редно да се играе в периода от обяд до към 16 часа. Организаторите са късметлии, че до момента има само отказвания и не се е случило нещо по-сериозно", коментира Жулиен Бенето.

Французинът се справи с жегата, но това не успяха да направят Стефано Травалия, Рикардас Беранкис, Леонардо Майер, Михаил Южни и Филип Краинович, които прекратиха участието си в турнира от съображения за собствената им сигурност.

Майер контролираше събитията в двубоя си с Ласло Джере, като взе крайното решение при резултат 6:4, 6:4, 4:6, 2:1 и заяви, че не иска да умира на корта.

"Получих топлинен удар и не исках да умра на корта. Не това е смисълът на тениса.

В съблекалнята видях няколко други момчета, които също като мен лежаха безпомощни. Не можех повече да играя при тези условия".

Аржентинецът стигна още по-далеч и изрази мнение, че двубоите във формат 3 от 5 сета трябва да се забранят докато е време.

"Мисля, че повече не трябва да играем 5 сета. Този формат е в миналото. Трябва да го забранят преди някой да умре на корта. Мачовете стават грозни за гледане, време е да бъдат съкратени".

Прогнозите за времето пък не са оптимистични за тенисисти, като се очаква топлините в Ню Йорк да продължат.