Вечният град Рим изживя една от великите си нощи.

А тя бе безсънна, заради това което стори футболният тим на страната насред "Уембли", в един от другите велики градове на континента - Лондон.

Италия е европейски шампион по футбол за първи път от 53 години, а това съвсем логично отприщи луди празненства по улиците на всички големи градове в страната.

Естествено, че най-шумните и луди купони бяха в столицата Рим, където още в часовете преди мача десетки хиляди, предимно млади италианци се събраха по площадите. Там местната власт бе осигурила огромни екрани, на които да се гледа финала срещу Англия.

А когато героят на вечерта Джанлуиджи Донарума отрази третата поредна дузпа, с която донесе титлата за Скуадрата, по улиците на града настана истинска лудост.

СНИМКИ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимка: Getty images

Празненствата се изразяваха с песни, танци, както и непрестанни прегръдки между радващи се непознати, против всички препоръки на властите за социална дистанция.

Много от младежите още преди мача си бяха подготвили иронични транспаранти с надпис "Brexit", правейки паралел между напускането на Великобритания на Европейския съюз и загубата на Англия на финала на Евро 2020.

Снимка: Getty images

Най-често чуваният рефрен пък бе "It's coming to Rome", (Идва в Рим).

Това също е закачка с англичаните, които по време на всеки голям форум пеят своето "It's coming homе" (Идва у дома), имайки предвид спортът футбол, който ще се завърне там, където е създаден.

Е, не и този път.

Чакането за Англия ще продължи, докато Рим изкара една луда безсънна нощ.

СНИМКИ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимка: Getty images