Григор Димитров спечели първия сет срещу втората ракета на Швейцария Станислас Вавринка, след като демонстрира много голямо самочувствие. Българинът игра много успешно на първия сервис на Вавринка. Швейцарецът успя да спечели едва 40% от разиграванията на първия си сервис. Гришо започна отлично мача и с остър бекхенд по правата спечели първия гейм в срещата, информира Гонг.

Двамата си размениха следващите два гейма и Димитров водеше с 2:1. Първата тенис ракета на България направи първия пробив в мача в четвъртия гейм и по този начин поведе с 3:1. В петия гейм Димитров изпитваше сериозни затруднения и губеше с 15:40, но успя да неутрализира и двете възможности, които се откриха пред Вавринка. Все пак 28-годишният швейцарец се възползва от третата си възможност и върна пробива за 2:3. След това Станислас Вавринка си спечели подаването и изравни резултата – 3:3.

В седмия гейм Григор Димитров имаше затруднения и изоставаше с 15:30, но се измъкна от трудната ситуация и поведе с 4:3 гейма. Последва много силна игра на Григор Димитров, който проби за втори път подаването на Вавринка и поведе с 5:3 гейма. Димитров затвори първия сет в мача за 32 минути, като спечели с 6:3 гейма.

Във втория сет Станислас Вавринка успя да подобри първия си сервис, което затрудни много Григор Димитров. Швейцарецът заложи на много силен сервис и успя да спечели няколко директни точки във важни моменти от сета. Двамата спечелиха убедително първите си подавания и резултатът бе 3:3.

Вавринка сервираше в седмия гейм, който се оказа най-дълъг в сета. Швейцарецът имаше огромни затруднения и бе доста разконцентриран. 28-годишният тенисист бе доста изнервен и влезе в дълъг диалог със съдията на мача, което настрои публиката още повече срещу него. Гришо от своя страна на три пъти направи много хубави разигравания и ги завърши с чудесна къса топка и слайсове по правата.

Поставеният под номер 15 в схемата на турнира допусна и две двойни грешки, които дадоха предимство на Димитров. Българинът дори имаше възможност за пробив, но я пропиля. Григор Димитров сервираше за оставане в сета при 4:5, но допусна грешки, които се оказаха фатални и Вавринка направи решаващ пробив, с който спечели и сета с 6:4 гейма.

В третия сет Станислас Вавринка игра много мощно от дъното на корта, а Григор Димитров не успя да намери отговор на играта на швейцареца и се разколеба. Българинът не изглеждаше толкова свеж, колкото своя съперник и по-трудно се предвижваше по корта. Вавринка водеше с 2:1 гейма, когато направи първия пробив в третия сет за 3:1.

Последва нов пробив на швейцареца за 5:1, а в последния гейм Димитров вече бе хвърлил бялата кърпа и Вавринка го затвори на нула, а по този начин спечели и сета с 6:1.

Григор: Благодаря на всички за подкрепата! Бяхте страхотни

Вавринка: Григор водеше играта, докато не го притиснах (видео)

И Федерер напуска Мадрид, Мъри и Надал продължават