Вестник "Спорт Експрес", следил отблизо събитията в Пьончан, направи паралелна класация по медали, включвайки (доста хипотетично) къде Русия можеше да вземе още отличия.

Крайният резултат на Олимпийските атлети от Русия, каквото бе името на отбора с руските спортисти, е 17 медала - 2 златни, 6 сребърни и 9 бронзови.

Според най-голямото спортно издание в страната, в биатлона Русия е изпуснала поне 2 сребра и 1 бронз. Сега тимът се връща без медал. Антон Шипулин е "проектиран" за второто място в спринтовата дисциплина, а "пропуснати" медали има и в мъжката, и в смесената щафета.

Два златни медала са в графа "можеше" в шейните, където липсваше голямата звезда Сергей Устюгов.

Руснаците "си търсят" и три титли в бързото пързаляне с кънки, където Павел Кулижников (500 и 1000 м) и Денис Юсков (1500 м) щяха да са сред фаворитите. Екатерина Шихова и женската щафета също са били с големи шансове за медали, ако не и за злато.

Крайното заключение от този анализ в стил "какво можеше да бъде" показва следното: Сега Русия е на 13-а позиция в класирането по медали.

"Трябваше" - според вестника - да е на 5-о място със 7 златни, 10 сребърни и 12 бронзови медала (общо 29), като пред нея в таблицата щяха да останат само Германия, Норвегия, Канада и САЩ.