Пред медиите Хюз оправда избора си да се откаже от бразилеца за гостуването на Арсенал с натрупаната у него умора, но всички са убедени, че това е предупреждение заради слабата форма на нападателя в последните седмици.
"Робиньо не е дошъл да се оплаче, че се чувства изморен, но липсата на свежест в играта му е очевидна", мотивира се мениджърът на Сити.
"Това е едва първият му сезон в Англия и е нормално в края му да чувства умора. Да не забравяме и пътуванията му за мачовете на Бразилия, които също оказват негативно влияние".
Предполага се, че Робиньо ще пропусне и някои от следващите мачове на "гражданите", особено след възстановяването от контузия на Мартин Петров. Именно българското крило е единствената реална конуренция на бразилеца по левия фланг на атаката и Хюз е доволен, че съвсем скоро отново ще може да разчита на Мартин.
"Досега нямах възможност да дам почивка на Робиньо, защото не разполагахме с подходящи опции за неговия пост", потвърди наставникът на Ман Сити.
Освен Робиньо, срещу Арсенал няма да играе и контузеният Крейг Белами, което дава реален шанс на Валери Божинов да започне като титуляр на "Емиратс".