При успех българският шампион щеше да продължи във фазата на елиминациите, но голямото напрежение скова "студентите" и те не успяха да разгърнат потенциала си. Загубата остави Лукойл на трето място в класирането на група "В" и изхърли тима от Европа.

Около 2500 зрители напълниха зала Универсиада, въпреки късния час и подкрепиха отбора на Лукойл, но това не донесе нужния импулс в играта на "студентите".

Заради важността на двубоя играчите на Лукойл бяха поставени под напрежение, но след равна първа част направиха серия от 9:1 във втората четвърт и успяха да вземат аванс, като се оттеглиха на почивката с пет точки преднина.

Лукойл дори увеличи преднината си на седем точки в началото на второто полувреме, но след това последва силна серия за Будучност от 12 поредни точки, което обърна развоя на мача в полза на гостите. До края на третата част черногорците увеличиха аванса си на седем точки.

В последната четвърт баскетболистите на Лукойл не намериха сили да се противопоставят и примирено дочакаха края на мача, като разликата в полза на Будучност достигна 19 точки.

Брендън Хийт бе най-резултатен за Лукойл с 18 точки, а Тодор Стойков и Веселин Веселинов добавиха по 8. За Будучност с 18 точки се отличи Джералд Лий, а 12 добави Чедомир Витковац, съобщи БТА.