Победата е четвърта поредна за Юта, а за Сан Антонио поражението е първо след серия от пет поредни успеха. Тим Дънкан и Тони Паркър вкараха по 22 точки за Спърс, а Дънкан добави към актива си и рекордните си за сезона 21 борби, информира БТА.

Въпреки загубата Сан Антонио запази лидерската позиция в Югозападната дивизия, а другият претендент Мемфис също загуби при гостуването на Финикс с 80:82. Водачът в югоизточната дивизия Маями също нямаше ден и претърпя поражение у дома от Голдън Стейт с 95:97.

Клей Томпсън вкара 27 точки за петата поредна победа на Голдън Стейт. ЛеБрон Джеймс бе най-резултатен за Маями с 31 точки, като премина границата от 20 точки за 25-и пореден мач, което е най-дългата серия по този показател сред действащите играчи в НБА.

Чикаго Булс остава начело в Централната дивизия след победа като гост над Филаделфия с 96:89. Това е четвърта поредна победа за "биковете" при гостуване. Оклахома Сити записа изненадващо трудна победа срещу един от аутсайдерите Ню Орлиънс с 92:88.

След успеха Оклахома продължава да бъде с най-добър баланс в НБА - 18 победи и 4 загуби. Кевин Дюрант се отличи с 35 точки за деветата поредна победа за Оклахома, което е най-дългата серия, откакто отборът се премести от Сиатъл.