В него са заложени 958 565 лева за международен спортен календар, включително мачовете на всички национални отбори и домакинствата на две европейски първенства - за кадетки и жени до 20-годишна възраст, които предстоят през лятото.

За подготовка на националните отбори пък са предвидени 378 хиляди лева, а за обезпечаване на държавните първенства - 238 080 лева.

Председател на Общото събрание беше Юлия Боянова. Приет бе и финансовият отчет за изтичащата 2012 година.

Федерацията и президентът й Георги Глушков получиха специални похвали от няколко от делегатите за чувствително съкратените разходи през тази година и намаляването на дълговете на федерацията.

Общото събрание прие и отчетите за работата на Управителния съвет, представен от президента Георги Глушков, и на Контролния съвет, представен от Александър Божков. Бяха направени и някои промени в Етичния кодекс на федерацията. В него отпадна забраната за публична критики към федерацията от страна на длъжностни лица треньори, играчи и т.н., стига тези критики да са в добър и градивен тон и без обиди и личностни нападки.

Общото събрание отхвърли жалба на БК ЦСКА Червено знаме за изключването на клуба от редиците на федерацията заради неучастие в спортния календар и неплащане на членски внос в продължение на две години. Делегатите решиха, че Управителния съвет е действал съобразно Устава на централата.

Георги Глушков награди международният съдия по баскетбол Емил Димитров с плакет от Българската федерация по баскетбол по повод 70-годишния му юбилей. Глушков благодари на изтъкнатия български рефер за приноса към баскетбола и съдийството у нас, предаде БТА.