Българският плувец Антъни Иванов не успя да излезе от сериите на 200 метра бътерфлай при дебюта си на олимпийски игри.

22-годишният българин бе доста далеч от най-доброто, на което е способен, като остана шести от общо осем плувци в своята серия, а времето му бе доста далеч от последното, даващо право на участие в полуфиналите.

В коронната си дисциплина Иванов даде време от 1:56.36 минути, което бе наистина далеч от това, което е показвал досга през кариерата си и бе на близо половин секунда от последното време, даващо право на участие в полуфиналите - 1:55.96 на Чад льо Кло от Южна Африка. 

Най-бързо време в сериите даде унгарската звезда Крищоф Милак. Световният рекордьор спря хронометрите на 1:53.58 минути.

“Въобще не съм доволен. Не ми се получи, не знам защо. Ще направим анализ с треньорите. Нямам обяснение. Тренирах по-добре отколкото преди Европейското, чувствах се по-добре. Чисто физически се чувствам добре. Може би тринадесетте часа от Америка дотук имаха ефект. Нищо не може да се направи вече”, каза Иванов пред БНТ след плуването си.

На Европейското първенство в Будапеща по-рано през годината Иванов даде време от 1:54.50 в същата дисциплина, в която отпадна още в сериите в Токио в днешния ден.

На 200 метра съчетано плуване Диана Петкова остана на седем секунди от победителката в нейната серия и с време от 2:16.70 минути завърши последна.

Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo