Фантастичен първи състезателен ден за България на Европейското първенство в Гуадалахара (Испания) - ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева. Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс взривиха залата с изпълнението си на съчетанието с 5 обръча и получиха страхотната оценка от 23.100т, която е най-високата на турнира в днешния ден!

Нашите момичета са с най-високата оценка за изпълнение от всички 8.800 (Русия е с 8.100, Италия е с 8.400), а оценката за трудност на нашите момичета е 14.300(втора по сила)! Така ансамбълът ни излезе начело за многобоя във временното класиране за многобоя и се класира за финала на съчетанието с 5 обръча с първа оценка.

В отборното класиране България е втора ( отборният медал е сбор от оценките на ансамбъла в двете съчетания за многобоя, както и 6-те най-силни оценки при девойките в квалификациите.

След края на утрешния ден ще се знаят медалистите отборно, както и медалистите при ансамблите за многобоя на Европейското първенство. Ще бъдат определени и финалистите при ансамблите и финалистите при девойките на бухалки и лента.

Снимка: Официален сайт