Том Брейди продължава да е тема номер едно в спортните медии не само на САЩ, а истерията по неговото пристигане в Тампа не е приглушена дори от пандемията.

Най-голямата звезда в американския футбол подписа с Тампа Бей след 20 невероятно успешни години в Ню Инглънд, а с него идва и друга мегазвезда - Роб Гронковски.

Преди дни 42-годишният Брейди бе помолен да напусне един от стотиците паркове в Тампа, където тренираше индивидуално.

Случката предизвика вълна от коментари и шеги онлайн, а местна медия написа, че градът вече се готви за преименуване - Тампа Брейди, вместо Тампа Бей, както е името на залива и целия регион.

Самият куотърбек се пошегува по темата, като каза, че се готви да регистрира две запазени марки "Тампа Брейди" и "ТОмпа бей", които са игра на думи с името му и новото му работно място.

Кметицата на града Джейн Кастър написа писмо до Брейди, в което прояви достатъчно чувство за хумор, за да се впише в общия тон, завладял всички около трансфера.

"Скъпи Том, извинения за първите ти впечатления от града ни, но при мерките тук, нямаше как да е иначе. Дори да става дума за GOAT (най-велик на всички времена в спорта му).

Е, как да ви помогнем да спечелите купата "Ломбарди"? Знаете, че през февруари можем да станем първият отбор, който я взима у дома, нали?

Мечтите ни са големи, летвата е вдигната високо и ние в Тампа обичаме да вършим работите докрай. А колкото до Тампа Брейди - спечели Супербоул за нас и ще обсъдим въпроса..."

През февруари 2021 г. финалът в американския футбол за купата "Винс Ломбарди", който светът знае като Супербоул, е именно в Тампа. Досега нито един тим не е успявал да вземе трофея за шампион в НФЛ на собствения си стадион.