Френският боксьор в тежката категория над 91 кг на игрите в Токио - Мурад Алиев, предизвика хаос и скандал на ринга.

Гневен на съдийското решение да бъде дисквалифициран от четвъртфиналния мач срещу британеца Фрейзър Кларк, брадатият исполина седна до въжетата, мяташе с крака във въздуха, ругаеше шумно и бе непреклонен да си тръгне.

Той остана там близо час, увещаван от треньорите и хора на организаторите, за да се оттегли все пак и да позволи състезанието на олимпийския ринг да продължи.

Четири секунди преди края на втория рунд съдията спря боя заради аркада на главата на Фрейзър, нанесена след удар с глава от Алиев. Реферът прецени, че действието е умишлено, и дисквалифицира представляващия Франция боксьор.

Това го доведе до лудост, Алиев свали назъбника си и го изрита, а след това изблъска и един от операторите, снимащи край ринга.

Снимка: Getty Images

След като се успокои, французинът остана на ринга за около половин час, колебливо тръгна към съблекалните, но се върна обратно след няколко минути.

Решението за дисквалификацията на 26-годишния Алиев, който бе спечелил първия рунд с 3:2 гласа, изпраща съперника му Кларк на полуфиналите и му гарантира поне бронзово отличие.