Причината за това са лошите резултати на новия болид F2012 по време на предсезонните тестове и незадоволителното представяне в Мелбърн. Те се приписват именно на Доменикали. Той и техническият началник Пат Фрай отлетяха за базата веднага след Гран при на Австралия и това бе възприето като знак за криза.

Едно от имената, които се спряга за негов заместник е Кристиан Хорнер, шеф на Ред Бул. Той обаче вече е отказал на Скудерията.

- Ферари е страхотен отбор, но бъдещето ми е твърдо свързано с Ред Бул. Ясно е какво привличане има Скудерията, но човек трябва да е наясно и с клопките. Аз съм с Ред Бул. Дитрих Матешиц ми даде шанс да вляза във Формула 1, когато бях само на 31 години. Довери ми се да изградя неговия отбор - коментира Хорнер пред британския Дейли Мейл.

Той допълни, че се чувства част от екипа и въобще не изгаря от желание да ходи във Ферари, тъй като е щастлив там, където се намира.

Много е вероятно и Фелипе Маса да бъде уволнен. В Мелбърн той зае 16-о място в квалификацията. По време на състезанието се движеше във втората половина на колоната преди да отпадне в последните обиколки. Едно от често споменаваните имена за негов наследник е това на Серхио Перес, който е и част от програмата на Скудерията за развитие на млади таланти. През миналата година Перес дори тества болид на Ферари.

"Слуховете... те са си просто слухове, нищо повече", отговори Перес на пореден журналистически въпрос, насочил го към темата "Ферари".

"Чувствам се изключително концентриран над мястото си в Заубер. Разполагаме със страхотен болид, като няма какво повече да добавя. Надявам се, че в Малайзия ни предстои стабилен уикенд", добави мексиканецът, цитиран от ТопСпорт.