Пилотът на Макларън бе на второ място в колоната, а освен това реагира най-бързо и влезе навреме след прекъсването на състезанието. Това вероятно щеше да му позволи да излезе начело, но той се блъсна отзад в болида на Картикян и счупи крилото си.

"Имах проблем със запазване на температурата на гумите и вината бе изцяло моя", коментира Бътън след състезанието по отношение на катастрофата.

"Натиснах спирачките, но загубих контрол над задната част на колата. Имах проблем със намаляването на скоростта. Опитах да мина отстрани на завоя, но не можах да направя нищо и го ударих. В момента не ми остава друго освен да се посмея малко на случилото се и да започна да се готвя за следващия старт. Не смятам да гледам никакви кадри от Малайзия. Просто забравям за днешния ден и започвам да гледам към старта в Китай.".

Британецът трябваше да се задоволи с 14-ото място, предаде ТопСпорт.

Другият пилот на Макларън Люис Хамилтън остана доволен от мястото си на подиума. Но неговите фенове останаха разочаровани. Той имаше блестящ уикенд, даде най-добро време на всички свободни тренировки, спечели по безапелационен начин квалификациите, поведе колоната след старта. Но след първото спиране в бокса нещата се объркаха. Той излезе трети и до края на състезанието с нищо не показа, че може да се бори за нещо повече.

"Не мога да се оплача. Колата бе добра през целия уикенд и отново съм на подиума, което е моята цел - да съм постоянен" - коментира Хамилтън.

"Състезанието беше интересно. Очевидно щяхме да сме по-щастливи, ако бяхме завършили там, откъдето стартирахме. Но другите двама пилоти свършиха страхотна работа. Поздравления за Фернандо Алонсо и Серхио Перес. Опитах всичко, за да ги достигна. Просто състезанието беше изпълнено със събития. Трябваше да уцелим точния момент да сменим гумите за мокро с интермедия. Сякаш малко закъсняхме с това, а след това и със слагането на гуми за сухо".