Според Себ така той е показал респект към пилота на Макларън, който в същото време питаше по радиото дали германецът ще бъде наказан.

"В края на състезанието гумите на Бътън бяха приключили живота си. Беше въпрос на време да го изпреваря. Той отвори завоя, аз атакувах от външната страна и на излизане вече не го виждах. Реших да мина извън очертанията, за да не го ударя и да му оставя достатъчно място. Въпреки че минах през хлъзгавата боя, успях да мина пред него", заяви Себастиан.

"Единственото ми желание беше да не го ударя и да покажа респект към Дженсън. Беше прекрасно да съм на подиума пред родна публика, но трябва да уважа решението на съдиите за наказанието", завърши германецът.

Дженсън Бътън сподели след решението на стюардите на Гран при на Германия да накажат Себастиан Фетел за неправомерното му изпреварване, че неговият немски съперник е щял да има и други шансове да го изпревари.

Според Дженсън, тук не става въпрос за настроения и лични нагласи, а за съвсем ясен прочит на правилата: "Няма какво да го мислим, изпреварването на Себастиан бе ясно нарушение. Ако беше изтърпял още малко, той щеше да ме изпревари. Задните ми гуми се разпадаха от опита ми да достигна Алонсо и нямаше как да се отбранявам. Общо взето гумите ни приключиха точно две обиколки преди финала. Надявам се този случай да не развали отношенията ни. Това е правилното решение и адмирирам стюардите затова, че взеха именно него.", сподели той, цитиран от ТопСпорт.

Наказаха Фетел, срина се до пето място