Това се вижда от статистиките: има седем световни титли, 91 Гран при победи и 68 полпозишъна. Но напоследък германецът се е захванал да попълва още една графа - най-много отпадания. От 11 състезания той записа 6 отпадания.

Този сезон Михаел не успя да пресече карирания флаг по различни причини. Последният път например, в Гран при на Унгария, поради технически проблем още на старта. След това стартира, но се отказа на 58-ата обиколка.

Само Ромен Грожан се опитва да го настигне в това отношение с четирите си отпадания тази година. Само с изключение на една катастрофа, всички проблеми на Шумахер са били технически.

Интересно е, че съотборникът на Михаел Нико Розберг, някак си успя да докара същия болид като на Шумахер до финала на всички състезания. В Гран при на Китай даже успя да спечели - първата победа за отбора от 1955 г насам.

А най-добрият финиш на Шумахер е трето място на подиума. Остават още само 9 състезания.

Шумахер е най-възрастният и респективно най-опитният пилот на трасето в момента. Ще успее ли да завърши сезона с повече отпадания, отколкото финиша? Това го е постигал само Адриан Сутил през 2008 г., припомня ТопСпорт.