Испанецът Алонсо, който спечели титлите през 2005 и 2006 година, когато бе пилот на Рено, заяви: "Много съм щастлив, че постигнахме споразумение. Моментално след пристигането си, аз се почувствах отлично във Ферари, а сега усещам тима като мой втори дом".

Алонсо добави: "Имам пълна вяра на мъжете и жените, които работят в Маранело и на хората, които ги ръководят: съвсем разбираемо е да реша да продължа да работя с всички тях за по-дълго време. Несъмнено това ще бъде тима, в който един ден ще сложа край на кариерата си".

Босът на "скудерията" Лука Ди Монтедземоло пък сподели: "За нас е огромно удоволствие да подновим договора на пилот, който е показвал винаги шампионки дух, дори и при най-тежките обстоятелства. Фернандо има нужните качества, технически и лични, за да остане в историята на Ферари. Надявам се много скоро да спечелим много победи с него в състава си".

Алонсо, който в своята кариера кара за тимовете на Минарди, Рено и Макларън, подписа с италианския тим през 2010 година. 29-годишният испанец, който има 26 победи в Гран При, в момента заема петото място в класирането при пилотите във Формула 1, съобщи БГНЕС.