Герой на малкия финал стана големият италиански вратар и капитан на "Скуадра адзура" Джанлуиджи Буфон, който спаси три от дузпите. Буфон имаше отлични прояви през целия мач и особено във второто продължение, когато Италия остана с човек по-малко на терена след червения картон на Рикардо Монтоливо в 110-та минута.

Вижте снимки>>>

В 119-та минута Джанлуиджи Буфон спаси силен удар на Валтер Гаргано и доведе мача до дузпи, в които беше главно действащо лице. Резултатът бе открит в 24-та минута, когато Алесандро Диаманти изпълни отлично фаул, топката се отби от дясната странична греда, рикушира в гърба на вратаря на уругвайците Фернандо Муслера и се търколи по голлинията, където защитникът Давиде Астори я изпрати в мрежата, предаде БТА.

Това бе първият мач на Давиде Астори, защитник на Каляри, на турнира за купата на конфедерациите. В 58-та минута Единсон Кавани изравни резултата след пас на Валтер Гаргано. В 73-та минута Алесандро Диаманти изпълни отлично фаул от около 25 метра, топката прехвърли стената и се озова в мрежата на Муслера - 2:1 за Италия.

Малко по-късно голмайсторът на италианското първенство и звезда на Наполи Единсон Кавани изпълни също по отличен начин фаул и изравни - 2:2. В 110-та минута Рикардо Монтоливо получи втори жълт и съответно червен картон и "Скуадра адзура" стана с човек по-малко на терена.

Италия изигра в продължение на 72 часа два мача по 120 минути, които бяха решени с дузпи.