В момента страната се намира на трето място в своята квалификационна група 8 и макар да има мач по-малко, изостава на 6 точки от лидера Италия и на пет от втория отбор в подреждането - Ирландия. Българските футболисти трябва да вземат максимума от точки в оставащите си срещи и да се надяват, че конкурентите им ще се подхлъзнат по пътя си към Мондиала.
Селекционерът Станимир Стоилов все пак може да се надява на вълшебства, защото може да разчита на нападател като Димитър Бербатов. Играч, който може да реализира от нищото и остава спокоен, когато напрежението е достигнало връхната си точка. На 28-годишна възраст нападателят на Манчестър Юнайтед вече е записал името си във футболната история на своята страна. Бербатов има 41 гола в 67 двубоя. Това го нарежда пред легендата Христо Стоичков, който е отбелязал 37 попадения и само на 6 гола зад рекордьора в това отношение Христо Бонев.
България може да се надява, че Димитър ще покаже истинските си способности в оставащите срещи с Черна Гора, Италия, Кипър и Грузия, а драмата от ноември 1993, която Емил Костадинов сътвори на стадион "Парк де Пренс" ще се повтори.