- Господин Меси, как се чувствате, след като спечелихте тази награда?
- Просто съм много щастлив. За мен е прекрасно да получа тази награда – от колегите и треньорите. Фактът, че за съм първият аржентинец с този приз, също е голяма чест.
- Кой според вас заслужава още да спечели тази награда?
- Мисля, че всеки един от играчите на Барселона, които да тук, също заслужават да я спечелят.
- Спечелихте всички индивидуални награди с Барса през тази година. Как ще загърбите този зашеметяващ сезон?
- Всичко беше страхотно. Само положителни моменти. Спечелихме всичко възможно кат отбор, а също така в личен план постигнах доста неща. Очевидно съм много щастлив, но това нямаше да е възможно без моите съотборници. Това признание е също за тях.
- Има ли в момента нещо, което се откроява в съзнанието ви?
- Мисля, че това е финалът в Шампионска лига срещу Манчестър Юнайтед. Това е мачът, който ми е в съзнанието, защото знаех какво искам от него. И разбира се, че отбелязах гол.
- Чувствате ли се Крал на футбола?
- Моля ви, аз не съм крал на футбола или играч номер едно. Аз не мисля така. Аз съм същият човек, който бях и преди. Просто съм щастлив, че имах възможността да играя в такъв голям отбор. Не се чувствам най-добър, това звание принадлежи на Барселона.
- Това ли е връхната точка в кариерата ви?
- Няма съмнение, че това бе грандиозна година. Постигнах наистина много, но няма да остана само с това, което имам. Все още съм много млад и има още много неща, които трябва да постигна.
- Нека поговорим за 2010 година. Какви са ви целите в нея?
- Това ще бъде много важна година по няколко причини. Предстои ми Световно първенство, в което искам да триумфирам с Аржентина. Също така трябва да защитим всичките титли, които спечелихме с Барселона. Знам, че няма да е лесно, защото досега никой не го е правил.