Шампионите на Испания изнесоха поредната си лекция и след головете на Меси и Педро направиха сериозна крачка към нова титла. 7 кръга преди края на сезона Барса има преднина от 3 точки на върха в класирането и пред втория Реал, който тази нощ не показа, че заслужава титлата.
Двубоят бе ръководен от Мануел Мехуто Гонсалес, който се оттегля от футбола след края на сезона.
Двубоят на "Сантяго Бернабеу" започна на много високи обороти. И двата отбора искаха да стигнат първи до гол и се вкопчиха в здрава битка за всяка педя терен.
Така се стигна до 33-ата минута, когато Барса откри резултата. След страхотно двойно подаване между Меси и Шави, аржентинецът излезе зад защитата на Реал и с удар с десния крак прокара топката покрай Касияс - 0:1.
Домакините отговориха на предизвикателството и Игуаин можеше бързо да върне гола, но стреля покрай вратата. До края на първото полувреме Реал наложи натиск, но отбраната на Барса действа отлично.
Второто полувреме също започна на високи обороти, като първият точен удар бе дело на Ван Дер Ваарт в 51-ата минута.
Малко по-късно и Роналдо опита късмета си, но и този път топката попадна прави в ръцете на Валдес.
В 56-ата минута Шави матира защитата на домакините с втори феноменален пас. Той изведе Педро сам срещу вратаря и младият нападател не сбърка, нанасяйки сериозен удар върху противника.
Столичани не се отказаха и можеха да се върнат в мача веднага. Влезлият като резерва Гути изведе Ван Дер Ваарт сам срещу Валдес, но холандецът се засуети и нанесе слаб удар, който бе лесна плячка за вратаря.
С всяка изминала минута Барселона контролираше все по-сигурно топката и като по чудо гостите не стигнаха до трети гол. Лионел Меси на два пъти излезе се озова на чисти позиции, но не успя да преодолее Касияс.
РЕАЛ МАДРИД - БАРСЕЛОНА 0:2
0:1 Меси (33')
0:2 Педро (56')