Според изданието българският нападател Димитър Бербатов е прекарал по-голямата част от времето в мача срещу Блекбърн (0:0) близо до централната линия, вместо да захранва с топки изнесения напред Федерико Македа.
”Сън”: Бербатов най-слаб в Манчестър Юнайтед
Въпреки че Фъргюсън напоследък е почитател на играта с един нападател, на хартия Юнайтед започна с 4-4-2 мача, като Македа и Бербатов трябваше да бъдат подкрепяни от Антонио Валенсия и Нани, пише изданието, цитирано от Novsport.
Всъщност обаче схемата скоро се промени на 4-5-1. По думите на журналистката на "Гардиън" Луиз Тейлър, която прави анализа, Бербатов не притежава качествата на Рууни, за да върши нещата, които английският национал обикновено прави.
Тейлър обаче признава техническите способности на българина, който обаче не притежава "харизмата и динамизма на Кристиано Роналдо и Ерик Кантона", но не е успял да създаде нищо за Македа.
"Гардиън" припомня Блекбърн от 1995 г., когато тимът вдигна титлата. Точно преди 15 години Роувърс успя да надделее над Манчестър Юнайтед, благодарение на головата мощ на дуото Шиърър-Сътън, които пък бяха подпомагани от Стюърт Рипли и Джейсън Уилкокс по крилата.
Изглежда, че Юнайтед забрави да играе правилно с 4-4-2 и в отсъствието на Уейн Рууни се вижда, че Фъргюсън няма план "Б", завършва изданието.