Европейският и световен шампион с Тренто призна, че е поел вината пред Управителния съвет на федерацията за незадоволителното представяне на "лъвовете" през изминалата година.

"Оставам начело на националния отбор. Поех пълна вина за слабите резултати. Ако от федерацията бяха поискали оставката ми, щях да я дам. Никакви условия не са ми поставяни от Управителния съвет, нито са дискутирани някакви промени в щаба ми", разкри Стойчев на закъснялата с близо два часа пресконференция в сградата на МФВС.

"Не мога да обещая, че ще спечелим Олимпийската квалификация в София. Много искам да го направя, но не мога. Мога само да обещая, че ще дам всичко от себе си. Проблемът на отбора не е в материала, имаме волейболисти на световно ниво. Като изключим Бразилия и Русия, ние сме в следващата група отбори, но основният проблем е в манталитета. Опитвам се да коригирам този проблем, но за момента не успявам. Мачът със Словакия на европейското бе доказателство за това. Имаше две решаващи точки за победата, но ние не ги взехме и в крайна сметка загубихме, въпреки че сме по-добри от тях", призна специалистът.

"Никога не съм имал конфликт с министър Нейков, нито някакви разногласия. Сега се видяхме и той попита с какво може да помогне за класирането на националния отбор на Олимпиадата, тъй като то е изключително важно за обществото", обясни Стойчев за информациите, че има различия със Свилен Нейков.

Той отрече да има проблем и с капитана на националите Владо Николов.
"Никакъв проблем нямам с Владо Николов. Ако имах, щях да го изгоня от националния, защото аз така виждам нещата", заяви наставникът на националите, цитиран от БГНЕС.