Интересен словесен фронт се отвори в Левски след назначението на Станимир Стоилов за треньор в четвъртък.

Наставникът се завърна след 13 години далеч от "Герена" и още на първата пресконференция коментира новината, че Тодор Батков може да се завърне в управата на клуба.

Именно адвокатът и бизнесмен бе собственик на "сините", когато те постигнаха големите успехи със Стоилов като треньор в средата на първото десетилетие на века. И точно Батков уволни Мъри през 2008 г. от поста, предизвиквайки вълна от недоволство сред левскарите.

"Тодор Батков - моето мнение за него съм го казал преди 13 години - коментира Стоилов на брифинга при представянето му. Той тогава ни излъга нас. Той е най-големият виновник Левски да стигне до тук. В момента нямам нужда от неговите съвети.

Като ръководител, аз не съм забравил какво той причини на Левски. На мен, може би, лично ми направи хубаво. Тодор Батков е основният виновник Левски да стигне до фалит.

От сълзливи интервюта нямам нужда. По-добре да помага, ако може финансово. Аз нямам нужда от друго от него."

Синът на адвоката - Тодор Батков-младши отвърне днес в социалните мрежи с публикация:

"Първа пресконференция на Мъри. Батков е виновен за фалита на Левски. Защото преди 13 години "излъгал" Мърито, което осигурило сериозни приходи от турнирите - които, видиш ли, изчезнали (в ръцете на Батков).

След промяната на собствеността през 2015 г., съвестното Мъри отказало да се върне в Левски, въпреки "реките от пари" - сигурно защото отборът все още е бил "фалирал".

За щастие, към днешна дата Мърито се хвърли да спасява фалиралия Левски от любов към клуба и за едни 30 бона месечна заплата!

Няколко неясноти:

- материалната база на ДЮШ (терени, оборудване, екипировка) от зрънчо ли се паднаха или се платиха?

- мотивацията на първия отбор и щаба любов към клуба ли беше или имаше бонусчета и премии, и на каква стойност?

- входящите трансфери на каква стойност бяха, или бяха свободни агенти?"