Футболният клуб Царско село официално ще приключи своето съществуване.

Това призна собственикът Стойне Манолов пред клубния сайт, а новината идва часове след очакваното, но и доста скандално изпадане на тима от Първа лига.

Припомняме, че в последния кръг от шампионата вчера, Царско село завърши наравно 1:1 с Локомотив (София), а в последната 90-а минута се разиграха абсурдни сцени.

Тогава Царско село получи право да изпълни дузпа, като Юсуфа Яфа взе топката и бе готов да се нагърби с изпълнението, макар капитанът Мартин Кавдански да влезе в пререкание с него, защото самият той искаше да изпълнява.

Така на терена нахлу Стойне Манолов, който потърси физическа саморазправа с Яфа и сам връчи топката на Кавдански, който впоследствие изпусна дузпата. Абсурдна ситуация, която завинаги ще остане във фолклора на футбола ни.

След тези сцени и след три години в елита, клубът от едноименния комплекс край столичния Околовръстен път, прекратява своето съществуване.

"Инвестицията на пари в българският футбол е най-лесния начин да ги загубиш. Няма почва да развитие. Хабят се нерви и средства. Все пак трябва да признаем, че имахме достатъчно добри моменти в елита, а и преди това, когато бяхме част от Втора лига.

Искам да благодаря на всички футболисти, треньори и служители на Царско село, които през този период бяха част от клуба и отбора и даваха всичко от себе си на терена и извън него. Специални благодарности на треньорите Никола Спасов, който за съжаление вече не е сред нас, Любослав Пенев, Тони Здравков и Стефано Макопи.

Първо искам да кажа, че съжалявам за това, което се случи. Не трябваше да се стига дотук, но вижте, когато един футболист не се съобразява с треньора, останалите си съотборници и с абсолютно никого, аз не мога да го търпя. Получи се спор на терена между играчите, треньорите също казаха кой е определен да изпълни дузпата, но той не взе под внимание думата на треньора и своите колеги на терена. Не се съобрази с никого. Аз бях наясно, че това е последната дузпа, която ще имаме възможност да изпълним като професионален клуб, но не от човек, който показва, че не уважава никого.

Исках да завършим това приключение с победа, а Мартин Кавдански е дал много на нашия отбор и той заслужаваше да изпълни тази дузпа. Както видяхте, независимо от резултата в Благоевград, на терена футболистите играха до последната минута и искаха да спечелят мача, независимо, че реално всичко бе ясно в другата среща" разказа Манолов.

Царско село влезе в родния елит преди три сезона, като записа 13-о и 9-о място, преди да изпадне през настоящата кампания.

Клубът направи някои запомнящи се мачове, сред които са две победи над ЦСКА, успех над Левски насред "Герена", както и спечелени точки срещу шампиона Лудогорец.