Станислав Костов, който се завърна със силна игра в нападението на Левски, е обект на интерес от два чуждестранни клуба.

Голмайсторът на Първа лига от миналия сезон имаше проблеми с травми през есента, които са забравени и футболистът отново играе на ниво.

Полският Лех (Познан) и казахстанският Кайрат са отборите, които следят Костов като евентуална трансферна цел. При тях трансферният прозорец за входящи сделки още е отворен и такава би била възможна при конкретна оферта и желание от Левски.

Българският клуб можеше да продаде Костов и през миналото лято, а и през зимната пауза на сезон 2018-2019 г., когато той бележеше гол след гол в първенството, а от Турция имаше конкретни оферти.

Сега ситуацията е такава, че нападателят е надъхан да остане и да помогне на отбора в преследването на титлата и купата у нас, без трансфер навън да е "цел на всяка цена".

Ще се изчакат и евентуални конкретни предложения, тъй като такива може да има в следващите дни - прозорецът за трансфери в Полша, например, затваря на 2 март. Дотогава тимовете там могат да привличат играчи.

Костов влезе като резерва и игра малко повече от половин час в дербито с ЦСКА (0:0) на старта на пролетния полусезон, когато треньорът Петър Хубчев избра схема без чист нападател. В събота бе титуляр срещу Черно море (2:2 във Варна) и остана на терена 90 минути.

Завръщането му към оптимална форма - физически, кондиционно и спортно-технически, е отлична новина за Хубчев и Левски. Затова и подновеният интерес от други клубове към него не е изненада.