ЦСКА прави мощна лятна селекция, част от която трябва да бъде и добре познато у нас име - Данило Асприля. Сагата около колумбиеца обаче заприличва на сапунка, като не е ясно какво се случва, защото сигналите от самия нападател са доста разнопосочни.

Както е ясно, Асприля е футболист на израелския Бейтар Йерусалим и има договор за още една година. Освен от ЦСКА, играчът е желан също от колумбийския Санта Фе.

Големият проблем е, че и двата клуба не искат да плащат трансферна сума, заради което Асприля се опитва да се раздели с израелците и да стане свободен агент.

Самият играч на няколко пъти заяви публично, че желае да напусне, но засега договорка с Бейтар липсва, тъй като от клуба му не желаят да го изпуснат без пари. Затова голаджията играе сложна игра, като дава разнопосочни сигнали - ту, че иска да премине в ЦСКА, ту, че вече се е разбрал за завръщане в родината си.

Към момента реалната ситуация прожължава да е обгърната с много неизвестни, което прави развръзката трудна за прогнозиране.

Освен по сделката с Асприля, в ЦСКА работят и за привличане на 19-годишния български национал Никола Илиев. Той е собственост на Интер, но тимът му търси опции да го прати под наем.

Досега през лятото ЦСКА привлече вратаря Марин Орлинов, който ще е трета опция под рамката, както и левия бек Сейни Санянг от Гамбия, защитника Браян Кордоба и нападателите Майкъл Естрада и Матиас Фаетон.

Първият мач на ЦСКА от новия сезон в Първа лига е на 16 юли (неделя) срещу Хебър в Пазарджик от 21 часа.