Ръководството на Левски е започнало разговори с футболисите, като предложението към тях е да намалят заплатите си с 50%, пише "Спортал".

Причината е тежката финансова ситуация в клуба. Със спирането на мачовете и липсата на каквито и да е приходи, положението в Левски става още по-неприятно.

Играчите така или иначе не са получавали последните си заплати, а докато двубоите не се подновят, няма изгледи това да се случи.

На този етап всички българи в отбора са дали съгласие за намалението на възнагражденията си. Съгласие са дали и голяма част от чуждестранните играчи в тима, като с останалите разговорите ще продължат.

Още преди началото на полусезона, треньорският щаб начело с Петър Хубчев бе обявил, че ще работи до края на сезона без да получава възнаграждения.

В последните два месеца единствените приходи, които Левски генерира, бяха събраните над 1,5 милиона лева от страна на феновете. Те генерираха сумата с дарения, купуване на билети и артикули от клубния магазин.

Капитанът на тима Живко Миланов коментира ситуацията пред "Дарик", като сподели:

"Към момента не получаваме заплати. Да, ние сме професионалисти и си имаме семейства и разходи, но знаем каква е ситуацията в клуба и се опитваме да бъдем солидарни. Нито един футболист не е правил проблеми. Ние българите го разбираме много добре, а чужденците също се опитват да влязат в положение. Аз съм бил чужденец в няколко страни, в които съм играл и когато не си получаваш възнаграждението е нормално да има напрежение. Левски е доказал през всичките години, че успява да се справи.

Най-малкото, което мога да направя, е да кажа благодаря на феновете. В този труден момент застанаха зад любимия отбор и показаха кой е най-подкрепяният тим в България.

Сега обръщаме повече внимание на семейството. Играем с децата. Вкъщи определихме една стая за футбол и спорт и там тренираме със синовете ми. Това е начинът да ги укротим в домашни условия.

Здравето обаче е най-важно и заради това трябва да се спазват препоръките. Дано по-бързо всичко да се върне на мястото си. В момента изобщо не мисля за първенството и мачовете. Виждате какво се случва в други страни и трябва да бъдем внимателни. Иначе и на мен ми се иска още от утре да тренираме и да играем мачове, но здравето е най-важно", сподели той.