Илиан Стоянов вече години наред е в Япония, но не спира да се вълнува от случващото се с "Левски".

Бившият защитник на "сините" даде интервю за "Тема спорт", в което засегна ситуацията в любимия си клуб, а освен това говори и за бъдещето си от професионална гледна точка.

 "Сега на "Левски" му трябва време. Периодът е труден. Нови собственици, няма пари, няма отбор. Нещата са много зле и от тази гледна точка се въздържам да коментирам. Единственото, което в този период съм написал във "Фейсбул", е за Тити Папазов (б.р. - бе написал "Папазов е срам за "Левски". Той трябва да бъде по-сдържан. Не му прилята га да се държи така като член на управата на "Левски")", обясни Коловати и категорично заяви, че "Левски" без "бащица" е някак си по-симпатичен, но трудно ще се получи. 

"Вярвам, че ще се случат нещата, но за това ще е ноебходимо време. За мен Наско Сираков разбира най-много от футбол в България", сподели още Стоянов. 

"Много пъти. При това не ми е идвало да отида в съблекалнята при играчите, а да отида при парашутистите, които бяха назначени. И на тях да им кажа някои неща. Играчите не са виновни - те са селектирани от някого. Идвало ми е да сложа бомба в офисите, за да махна всички, които опропастяват велик клуб като "Левски", казва още той в отговор на въпрос дали през годините му е дивало идвало да отиде в съблекалнята на "Герена", за да пита футболистите кои са и какво рпавят там.

43-годишният бивш бранител също така изрази мнение, че мисли за работа в професионалния футбол, след като досега се занимаваше изцяло с деца.

Освен това Стоянов посочи Стилиян Петров като свой фаворит за нов президент на БФС, защото е уважаван навсякъде.