Сериозен и доста неясен казус се разигра около едно от новите попълнения на Левски.

Става въпрос за панамския централен защитник Хосе Кордоба, който пристигна на "Герена" под наем от Етър. След няколко седмици проблеми с картотекирането му, той попадна в групата за дербито с ЦСКА, като дори влезе в игра в предполседната 89-а минута.

Панамецът обаче не бе в групата на "сините" за мача с Лудогорец, а треньорът Станимир Стилов заяви: "Питайте БФС и администрацията защо не е в групата, преди няколко час ми казаха, че няма право да играе".

Оказа се, че Хосе Кордоба е със спрени състезателни права, но към момента не е ясно какви са точно проблемите около него.

От БФС излязоха с официално становище по случая, като уточниха, че след неговото картотекиране са получени допълнителни документи, а целият казус е отнесен до компетентните органи на ФИФА.

Ако се окаже, че около картотеката на играча има нещо нередно и вината е в Левски, "сините" могат да отнесат служебна загуба в дербито, което така или иначе загубиха с 1:2.

Ето официалното изявление на БФС по този случай:

"Във връзка с възникналия казус по отношение на състезателните права на футболиста Хосе Кордоба, Българският футболен съюз уточнява, че след картотекирането на същия в ПФК Левски, са получени допълнителни документи, променящи обстоятелствата за предоставяне на състезателни права.

Случаят е отнесен до компетентните органи на ФИФА. Футболистът е със спрени права до решение на администриращия орган."