Синиша Михайлович отново седна на скамейката на Болоня и води отбора си в мача за Купата на Италия срещу Козенца, спечелен с 1:0.

Сръбският треньор продължава терапията в битката си срещу левкемията, изкара и коронавирус, а в понеделник вечер изглеждаше видимо отслабнал.

Само за първите 8 месеца от старта на лечението му през 2020-а, Михайлович загуби над 25 килограма от теглото си. Той води отбора плътно през 2021-ва, за да обяви през март тази година, че болестта се е завърнала и започва нова терапия.

ВИЖТЕ ЕМОЦИОНАЛНИТЕ КАДРИ СЪС ЗАВРЪЩАНЕТО НА МИХАЙЛОВИЧ>>>

През май бе на скамейката за два мача, а след това почти изцяло води подготовката на Болоня за новия сезон дистанционно. Но ето, че снощи пак се появи на стадиона. Аплодиран и подкрепян с плакати от тифозите, което не остана незабелязано от коравия сърбин.

"Разбира се, че видях отношението - каза Михайлович след мача. - Аз знам, че хората ме уважават за това как работя за клуба. Никога не съм се предавал във футбола и в живота, искам и отборът ми да е такъв."

Другата голяма тема около Болоня и мача бе Марко Арнаутович.

Звездата на отбора игра 90 минути, изкара си жълт картон за препирня с арбитъра, изпусна няколко положения и не вкара гол. А дали това не бе последният му мач за "синьо-червените"?

Манчестър Юнайтед даде оферта за 33-годишния нападател, която шокира всички в Англия. Това бе наречено "ужасен пиар ход" от един от анализаторите на BBC Крис Сътън, а бившият капитан на Юнайтед Рой Кийн призна, че е объркан от такъв трансфер. Болоня не желае да се разделя с играча и го нарече "безценен".

А самият Михайлович коментира ситуацията:

"Мисля, че той ще остане. Трудно ще е да го заменим, ако си тръгне, няма много такива футболисти. Мисля, че ще остане тук, но ако замине за Манчестър, ще се радвам за него и му желая успех."

Тифозите подкрепиха с плакати и Арнаутович, призовавайки го да остане.