Легенди на футболния "Левски" разпространиха открито писмо до Васил Божков и Георги Попов с искане те да върнат в клуба акциите от мажоритарния пакет.

В сряда дяловете бяха джиросани демонстративно на премиера Бойко Борисов с ход, който на практика постави "синия" клуб в патова ситуация. "Левски" не е далеч от фалит, а в момента единствените средства, които постъпват към клуба, са от дарения на фенове.

Ето го текстът, подписан от големи имена като Добромир Жечев, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Воин Войнов, Емил Спасов, Ангел Станков, Наско Сираков, Борислав Михайлов, Емил Велев, Даниел Боримиров, Георги Иванов-Гонзо, и други.

"Призив от славните Легенди и Ветерани на ПФК "ЛЕВСКИ" от три поколения!

До г-н Божков и г-н Попов

Господа,

За нас най-голямата чест и привилегия в живота бе, че играхме в отбора на народа. Отбор, създаден през далечната 1914 година с много жар и патриотичен дух от група младежи, неподозиращи, че тяхното творение ще се превърне в най-изповядваната религия в страната.

Ние дарихме своята кръв, пот и младост на клуба, чийто химн бе сътворен от Димчо Дебелянов и композиран от Любомир Пипков. Нашите голове бяха в чест на препълнените трибуни.

Нашите победи носеха радост на милиони в села и градове. Ние възпитавахме и бяхме възпитани в любов към Родината. Нашият "ЛЕВСКИ" завинаги ще остане в златните страници на историята с победите си над "Аякс", "Барселона", "Атлетико" (Мадрид), "Щутгарт", "Динамо" (Киев), "Киево", "Удинезе", "Лацио" и много други.

Честната игра и висок морал бяха водещи в действията ни на терена. Най-голямото доказателство за нашата преданост към свещената синя фанелка бяха думите на великия наш съотборник и най-обичан спортист в България - Гунди. Георги Аспарухов казваше пред скаутите на италианския "Милан", дошли да го закупят: "Има една страна - България , там има един отбор - "ЛЕВСКИ", в него съм се родил и в него ще умра!"

Някои от нас сме с посребрени коси и тела, вече не съвсем здрави, но момчешките ни сърца Ви призовават да върнете голямата ни любов - "ЛЕВСКИ". Ние също сме антики като вашите любими, скъпоценни предмети от колекцията Ви и носим историята в нас, но за разлика от тях ние имаме чувства и емоции. Те ни държат живи и ни дават сили да вярваме в доброто, а то е само едно: Да върнете акциите на любимия ни "син" отбор в нашите сигурни ръце. Това е гарант за вечното съществуване на славния "ЛЕВСКИ".

Благодарим за правилния избор!

Послепис

Ценители като Вас на красотата и изкуството не може с лека ръка да унищожат такава реликва като "ЛЕВСКИ" и да го захвърлят в неизвестна посока с лекота и съзнание, че това е пагубно за най-голямото спортно богатство на България."