Левски продължава да разчита единствено на парите на феновете си в момента, след като патовата ситуация с акциите на клуба не разрешава никакви други финансови операции на ръководството.

До 20 май, когато е падежът на заплатите на играчите и служителите, са необходими поне 1.5 милиона лева, за да се разплати клубът с хората си. За последно футболистите са взели пари за януари - и то проценти от възнагражденията си, и при неплащане този месец, спокойно могат да разтрогнат и да заведат дела във ФИФА срещу "сините".

За 6 дни от създаването на онлайн кампанията в платформата Help karma, левскари преведоха общо над 62 хиляди евро.

Още пари са влезли с директни дарения, както и чрез закупуването на билети за рождения ден на Левски на 24 май. Сумата доближава 250 000 лева, съобщиха във Фейсбук профила на организираните фенове.

Парите не са достатъчно, но са живители във време, в което клубът е изправен пред най-голямото изпитание в историята си. Вероятно в следващите дни ще се разчита и на по-големи дарения от състоятелни привърженици, както и на някакъв ход от притежателите на мажоритарния пакет акции в дружеството.

След джирото от 8 май, което ги прехвърли от Георги Попов към премиера Бойко Борисов, ситуацията там е патова, като дори най-вещите в търговско право юристи се затрудняват да намерят решение.

Вчера на стадион "Георги Аспарухов" се появи и Наско Сираков, който разговаря с изпълнителния директор Павел Колев.

Легендата на Левски изяви готовност да поеме бремето с акциите, но засега реакция по темата няма. Големият проблем остава как да бъде финансиран клубът, след като сметките на досегашния генерален спонсор са запорирани.