Носителят на Купата на България "Левски" започна подготовка за новия сезон в Първа лига.

Преди дебютното занимание за лятото треньорът Станимир Стоилов постави изключително високи цели пред отбора. Спецът бе категоричен, че "сините" ще се борят за шампионската титла и класиране в груповата фаза на евротурнирите.

"Целите са високи - шампионската титла и групите в европейските турнири. Винаги си поставяме високи цели. Класиране в евротурнирите трябва да бъде винаги цел за Левски. Знаем каква е ситуацията, но не мисля, че трябва да търсим големи оправдания", категоричен бе Мъри.

Той коментира и селекцията, като бе категоричен, че тя ще е пестелива заради финансовата криза в клуба.

"Казах, че можем да си позволим едно попълнение най-много. При нас трябва да има баланс между напускащи и пристигащи. Под никаква форма не мога да нарушавам финансовия баланс на клуба. Напускащите са равнопоставени на влизащите. Спазвахме изключително стриктно финансовата политика на клуба. Имаме бюджет, от който не искаме да излизаме под никаква форма

Левски е в изключително тежка ситуация, която трябва да се решава. Ако имате предвид надграждането да бъде с нови футболисти, това е невъзможно. Левски може да се стреми да надгражда с тези футболисти, с които разполага. Не трябва да живеем на позитивизма, който оставихме през миналата година. Не трябва да си мислим, че сме стигнали до максимума на нашите възможности. За мен по-важно е да избегнем фалит", добави наставникът на "сините".

Той също така призна, че се притеснява от главозамайване сред играчите. За пример бяха посочени юношите, които като наказание са пратени да тренират с дублиращия отбор.

"Притеснявам се моите играчи да не са си повярвали, че това е максимумът на техните възможности. Когато човек си слага сам спирачки, не е добре. Всеки един от играчите повиши представянето си на терена и оттам феновете също са доволни. В отбора в момента има достатъчно юноши.

Там трябва да повишим нивото на младите играчи. Покачиха се изискванията и критериите. Левски върви във футболна битка с лидерите и младите имат двоен ангажимент. Много по-лесно беше да играеш в Левски преди година и много по-трудно е да играеш в Левски сега. Даже преди година можеха и нас да ни пробват да се разходим.

Не съм доволен от футболистите, които взеха участие в Европейското първенство, защото се главозамаяха. Голяма част от младите играчи ще тренират с втория отбор. Първият отбор ще тренира отделно, вторият ще тренира отделно. Който заслужава, ще тренира с първия отбор".

Стотици фенове се събраха на Герена, за да подкрепят отбора на старта на подготовката.

БТА

За финал Мъри разкри, че преговорите за удължаването на наема на Филип Кръстев се движат добре и е много вероятно играчът да остане в Левски и за новия сезон.

"Имаме принципна договорка с Филип Кръстев и агента му. С клуба нещата отиват почти към завършване. Филип е млад футболист, който намери своето място. Най-голямата загуба, ще бъде за Филип, а не за Левски или за мен, ако той не остане в клуба. Футболисти за Левски винаги ще се намерят. Той помогна изключително много за стабилността на този отбор и постоянство", обобщи Станимир Стоилов.

БТА