27-годишният португалски футболист Рубен Семедо, който играе за гръцкия клуб Олимпиакос, е бил пребит от трима неизвестни лица, съобщи телевизионният канал ERT-1.

Трима маскирани мъже устроили засада на Семедо и негов приятел пред дома на защитника на Олимпиакос в петък вечерта, съобщиха от полицията. Нападателите ги набили с бухалки и избягали. Пристигайки на място, полицията

открила жертвите с кървящи рани и натъртвания, откарала ги в полицейското управление на крайбрежното предградие на Атина Глифада, а след това в болницата.

Органите на реда са започнали издирване на извършителите и проучва мотивите за нападението, както и дали има нещо общо с редица инциденти, в които е замесен Семедо.

Миналата година португалският защитник на Олимпиакос беше съден по обвинения в изнасилване на 17-годишно момиче. На 30 август 2021-а Семедо беше арестуван в Атина по обвинение в групово изнасилване, повдигнато от 17-годишно момиче след нощно забавление в град Оропос. Тогава полицията арестува втори мъж, който е обвинен, че е довел момичето в къщата на Семедо. Няколко дни по-късно играчът беше освободен от ареста, след като плати гаранция от 10 хиляди евро и при ограничителни условия.

На 4 януари 2021-а Семедо беше арестуван в Глифада за побой над момиче, с което живееше. Тя съобщила за това в местното полицейско управление. Срещу футболиста е повдигната съдебно дело за домашно насилие.

Футболистът на Олимпиакос се забърка в проблеми през 2018 година, когато играеше от Виляреал, като тогава дори прекара пет месеца в затвора, но бе пуснат под гаранция от 30 000 евро, за да продъжли да играе.

Семедо получи присъдата след обвинения за грабеж, нападение, отвличане и притежание на огнестрелно оръжие, но се размина със затвора. Освен това той се сдоби със забрана да посещава Испания в следващите осем години.

Бившият младежки национал на Португалия е магнит за проблеми извън терена. Преди време бе изслушван и заради сбиване в бар, което отново се случи при престоя му във Виляреал.