Футболистът на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд е бил разпитван и ще продължи да бъде разпитван от полицията в Манчестър.

20-годишният нападател беше задържан след онлайн обвинения от неговата приятелка, че системно я е пребивал.

Грийнууд, който на тази крехка възраст печели по 75 хиляди паунда седмично, е прекарал нощта в полицейски участък и местните власти ще го разследват още няколко дни.

Вчера бяха забелязани полицейски коли, паркирани пред къщата на Грийнууд в Боудън, Чешир, която е на стойност 2 милиона паунда.

Футболистът беше изваден от състава на "червените дяволи" за неопределено време, а освен това клубът премахна всички артикули с неговото име или лик.

"Манчестър Юнайтед не толерира никаква форма на насилие", написа в официално изявление Юнайтед.

Личният спонсор на играча "Найк" също изрази притеснението си от действията му и прекрати договора им едностранно.

Грийнууд е роден в Брадфорд и е част от Юнайтед още от 6-годишен. През 2019-а той стана най-младият футболист, който играе за "червените дяволи" в Шампионска лига, като влезе в игра на 17 години.

До момента има 129 мача за клуба, в които вкара 35 гола. Освен това носи легендарния №11, който преди време беше на гърба на Райън Гигс.

Това не е първата издънка на Грийнууд. Преди няколко месеца той беше изгонен за кратко от английския национален отбор, след като със съотборника си Фил Фоудън си повикаха исландски момичета в хотела по време на лагер в северната страна.