Спортният министър Красен Кралев поохлади ентусиазма около планирания строеж на нов стадион на ЦСКА на мястото на "Българска армия".

Не неофициална среща с привърженици преди дни собственикът Гриша Ганчев е намекнал за вариант такъв проект да бъде стартиран още в началото на следващата година. Това обаче към момента е невъзможно заради актуалния План за регулация. Ето как коментира темата Кралев пред журналисти: 

"В представения от Столична община устройствен план са допуснати доста неточности в Плана за регулация относно урегулираните поземлени имоти. Имоти, които са държавна собственост, са включени в съсобственост с други имоти, без за това да е дадено съгласие, смесва се частна и държавна собственост.

Не е решен и транспортният достъп до имотите и прилежащата инфраструктура. Този план е изготвен без да се съгласува с нас, a ММС е един от най-големите собственици на имоти в Борисовата градина. Ще заявим нашите възражения пред Национална агенция по градоустройство. Ако не се приемат, планът ще бъде обжалван пред Софийски административен съд, след това пред Върховния административен съд, защото има сериозно разминаване между нашите планове за развитие на спортната инфраструктура в Борисовата градина и това, което този план предлага.

ММС подкрепя проекта за нов модерен стадион на територията на стадион "Българска армия", но при тези параметри на устройствения план този проект не може да бъде реализиран. Същото се отнася и за стадион "Юнак" и колодрум "Сердика". Много сериозна дискусия трябва да се проведе за спортните съоръжения в Борисовата градина. Потребностите на София са големи и не трябва да се ограничава реконструкцията на сега съществуващите съоръжения. Надявам се, че архитектите ще се съобразят с предложенията на ММС, защото спортните обекти в София са от национално значение и се ползват от български граждани от цялата страна."

Относно това, че Националния стадион "Васил Левски" създава затруднения с движението в центъра на София, министър Кралев коментира, че изграждането на нов национален стадион е част от програмата за кандидатурата ни за Европейското и за Световното първенство по футбол.

Разговорите със Столична община за локацията на новото съоръжение все още продължават.