Националният селекционер Георги Дерменджиев засипа с комплименти звездата на Уелс - Гарет Бейл, преди утрешното гостуване на България в Кардиф в мач от Лигата на нациите.

Двубоят е от 16 часа българско време, а родният селекционер призна, че ще прави рокади заради физическото състояние на играчите ни.

Със сигурност някои от футболистите, които започнаха при равенството 1:1 срещу Ейре в четвъртък, няма да излязат от първата минута срещу Уелс.

"Аз със състава съм наясно, но тренировката, която след около час, ще ми помогне да съм максимално точен. Анализи на играта на Уелс не мога да правя тук. Те са окомплектован отбор с добри играчи. Аз лично съм доволен и искам да играем срещу такива силни отбори.Мачовете идват бързо и този, който изиграехме с Ейре вече е зад гърба ни. Можем само да го анализираме, вървим напред.

Гарет Бейл е играч от изключително висока класа. За наш ще бъде чест и удоволствие той да бъде на терена и моите играчи да се докоснат до такъв футболист. До това как ще го спираме - ще направим тактиката.

Ние сме гледали доста мачове на Уелс. Това е окомплектован отбор, в който играят играчи от висока класа. Райън Гигс първо е личност, а след това и много добър треньор. Пожелавам му успех в кариерата Ние се фокусираме върху нашия колектив, за да може да направим така, че възползваме от това, което показват като слабости и да неутрализираме добрите им страни.

В състава имаме кадрови проблеми. Петима основни играчи ги няма, но това няма значение. Другите, които са тука са добри футболисти. Съставът предварително не мога да го кажа. Играчите не са в оптимална форма, ще има рокади, но ще ги видите утре.

Искам момчетата да са добър колектив. Главно на това разчитаме. Искам да си помагат и да бъдат единни. Не можем да предвидим какъв ще бъде мачът срещу Уелс. Аз искам играчите да направят добър мач, да изпълняват това, което им е казано. Резултата ще видим след края, но наистина е добре за българския национален отбор да си тръгнем с добър резултат от Кардиф", сподели Дерменджиев.