Президентът на португалския гранд "Спортинг" (Лисабон) продължава да скандализира в медийното пространство.

Най-големият футболен скандал в страната от години насам се разигра при "лъвовете", след като 50 маскирани ултраси нахлуха в базата на клуба и раниха играчи и хора от щаба.

Това принуди големите звезди да разтрогнат договорите си, а президентът Бруно де Карвальо бе наказан от съда да не се занимава с футбол.

Ядосаният шеф излезе пред медиите и се аргументира по странен начин с идеята да се защити.

"Има много играчи, които ще загубят делото си срещу "Спортинг". Имаме най-добрите адвокати в света. Ами ако утре наемат 3-4 души, които да пребият Неймар? Той ще си тръгне ли просто така, като ПСЖ ще загуби 200 милиона от трансфера и ще трябва да му плаща заплатата до края на договора?", попита Карвальо.

Сред феновете на лисабонския гранд е широко разпространена теорията, че именно президентът е призовал ултрасите да сплашат играчите, но нещата са излезли извън контрол.

Припомняме, че всичко започна преди 2 месеца, когато Карвальо наказа 19 футболисти, след като реши, че са играли симулативно в мач срещу "Атлетико" (Мадрид). "Спортинг" се провали в Лига Европа и първенството, което доведе до гнева на ултрасите.