Станимир Стоилов остава начело на Левски, въпреки появилите се вчера информации, че той възнамерява да се откаже от българския футбол изобщо.

"Синият" треньор дори изпусна нервите си след края на вчерашния мач срещу Лудогорец и получи червен карто, а часове по-късно обяви, че остава в Левски заради феновете, които не са предали клуба, а подобно на тях и той няма да го направи. 

Доста изнервеният Стоилов обаче открито обяви, че има вътрешни войни в клуба, а той е заявил пред хора от ръководството, че не е доволен от управлението на клуба.

Стоилов все пак не разкри за скандалите в конретика, но от намеците му стана ясно, че човек от Управителния съвет е причината за нервите и търканията по високите етажи на "Герена".

Той каза, че работи чудесно с изпълнителния директор Иво Ивков, отчита се на Наско Сираков, което навежда на мисълта, че проблемите идват от страна на генералния спонсор "Palms Bet", който има свой представител в Управителния съвет на клуба.

Стоилов бе категоричен, че няма да спре битката за истината и битката за Левски, която е водещият му мотив да е на работа в клуба. Върху клуба обаче се създава напрежение, а той също така намекна и за нарушени обещания относно финансирането.

"Изказването ми не е било под афект. Аз много пъти казах, че не съм се върнал в българския футбол, а съм се върнал в Левски.

Българският футбол може и да напусне, но не и Левски. Феновете не го напуснаха, няма да го направя и аз.

Мач, в който бях изключително доволен от отбора си. Видях горд Левски, който накара всички нас да се гордеем от играта. В следващия момент не разбрах защо Хосе Кордоба беше изгонен. Искам една причина. Знам, те винаги имат извинение, но това са глупости.

Искам да се извиня, че накрая си изпуснах нервите, макар да имаше провокативно отношение към моите играчи от противника. Ние ги учим да не влизат в конфликт с противник и съдия.

Не можах просто да издържа на хилядите неща, които ми се насъбраха в последно време и си изпуснах нервите.

Дадоха ми жълт картон, след като поздравих колегата, а тогава видях как противници вървят към моите играчи и опитват да ги провокират. Отидох към тях да ги дръпна. Тогава съдията ме дръпна и каза: Ела да ти дам жълт картон. Това вече ме вбеси, изнервих се допълнително, че пропускам мача с ЦСКА. Аз бях на терена, само за да предотвратя провокации.

Колкото до претенциите. Да, имам доста претенции към всички тук, включително и себе си. Не ми харесва управлението на Левски. Казал съм го и на шефовете.

Аз не мога да лъжа хората. Тук съм, за да казвам истината. Тези допълнителни проблеми вкарват напрежение върху мен и отбора.

Хиляди неща в този клуб трябва да се оправят. Дори не усещам достатъчно доверие в моята работа, колкото и странно да ви звучи.

Единствената сигурна битка, която може да загубя е на терена, защото там става всичко. Аз битката за Левски няма да я загубя. Което не е добре за Левски, аз няма да го премълча.

Аз съм казал това, което не ми харесва на хората, от които зависят. В Левски няма да има многовластие и всеки да си дръпа чергата. Друг вариант няма. Може и да съм диктатор, но Левски ще се ръководи по моя начин.

Никой не може да ме отклони от моя път. Много ще хора ще започнат със сълзливи декларацийки, но това не ме притеснява. Това няма да ме откаже от битката за Левски. Тя свършва, когато клубът се завърне на мястото, което му приляга.

Истината е най-лесната битка в живота. Други много лъжат и забравят обещанията и лъжите си. Аз обещах работа и честност и го правя. Понякога печелим, понякога губим, но работата ми си личи на терена.

Имах уверение, че всичко ще е наред финансово, а то не е така. В касата на клуба влизаха пари, феновете събраха над милион, но къде са тези пари.

Съжалявам за случилото се със Стойчо Младенов, защото той е интересен и доста труден противник. Нашето съперничество вдига нивото на Левски и ЦСКА, защото двата клуба сами са си виновни за хегемонията на Лудогорец".