Хърватският треньор на Роял Антверп - Иван Леко, бе доста щастлив след победата с 2:1 в Разград.

В отлично настроение след мача, той призна, че неговият тим иска просто да се забавлява в турнира, без да отдава голямо значение на резултатите.

Според него носителят на Купата на Белгия е аутсайдерът в групата, а целта е просто да се играе добър футбол.

"Истината е, че доминирахме първото полувреме срещу един добър отбор. Важното в Европа обаче е да хванеш момента, Лудогорец успяха да го хванат, но ние го обърнахме. Имаше липса на концентрация и фокус в този момент при гола.

Влязохме добре второто полувреме заради доброто първо, но пропуснахме няколко секунди. Чувстваме се аутсайдери в тази група, искаме да се забавляваме и да печелим всеки мач, но осъзнаваме къде се намираме. Фокусираме се върху следващата среща, в която искаме да победим отново", заяви Леко.

Неговият колега Павел Върба очаквано бе на другия полюс на настроението, като отдаде загубата на напрежението в доста от неопитните играчи на тима.

"Допуснахме неточности. Играта не беше това, което искахме. Губехме топката. Някои играчи играха за първи път в Европа. На някои напрежението им дойде повече.

Имахме три-четири чисти положения на контраатака, при които не бяхме точни.

В Лига Европа играят много качествени отбори. Нормално е да създават положения. Не е като в българското първенство. Тук не ни създават много положения.

За нас това беше много важен мач. Чакат ни още пет мача, ще бъде много тежко, ще видим какво ще се случи. Остават още 15 точки, надявам се да спечелим повечето от тях", сподели Върба.