Тримата чужденци, които не искат, на този етап, да намалят заплатите си в Левски с 50 процента, са вратарят Милан Миятович, защитникът Нуно Рейш и нападателят Дени Алар.

Новината е на Topsport.bg.

Триото засега не подписва анексите, предложени от клуба на всеки от футболистите. Те включват редуцирано възнаграждение, което обаче се връща в нормалния си вид от момента, в който тренировъчният процес на отбора се поднови.

Друг легионер - Франко Мазурек, за когото по-рано се твърдеше, че е в тази група, вече е подписал анекс към договора си.

Шефовете Павел Колев и Ивайло Петков, както и треньорът Петър Хубчев проведоха разговори с всеки един от играчите с молба да намалят месечните си възнаграждения.

Като изрично подчертават, че това се случва само при взамно съгласие от двете страни.

Левски имаше големи финансови проблеми още преди да настъпи кризисната ситуация с пандемията от коронавирус и да спре футболният живот в страната. А настоящите събития още повече затрудняват клуба и го лишават от основни пера в приходната част от бюджета.

Ръководството срещна разбирателство от по-голяма част от футболистите, но Миятович, Алар и Рейш поне засега не са сред тях.

От началото на годината футболистите са получили по половин заплата за януари.