Двубоят ще е емоционален за някои персони. Полузащитникът на Сити - Гарет Бари ще трябва да се изправи за първи път срещу бирмингамци, след като през лятото премина от тях при Гражданите. Българският национал Стилиян Петров, който в отсъствието на Бари бе обявен за капитан на Вила, призова преди дни феновете на домакините да не освиркват играча, който предпочете парите на новобогаташите. Стенли дори помоли привържениците да го посрещнат топло и с аплодисменти.
В момента Астън Вила е на 8-ма позиция с 12 точки от 6 мача, а Сити - шести с 15 точки също от шест мача. При положение, че Гражданите, за които може да се появи в игра Мартин Петров, победят, то те ще се изкачат на трето място във временното класиране на три точки от лидера Челси и на една от втория Манчестър Юнайтед.
Къртис Дейвис все още лекува травма от състава на Вила, а при това положение Ричард Дън и Джеймс Колинс ще си партнират в защита. По фланговете ще действат Стивън Уорнъки, Карлос Куеяр. Емил Хески и Габриел Агбонлахор ще водят атаката на домакините.
Мениджърът на Сити - Марк Хюз пък ще може да разчита на Емануел Адебайор, който се завръща в състава след наказание, а за негов партньор ще се избира измежду Карлос Тевес и Крейг Балами, като по-вероятно е аржентинецът да започне титуляр.
Българинът Мартин Петров също е почти сигурен за 11-ката, както и Шон Райт-Филипс. Роке Санта Круз, който направи своя дебют за Ман Сити миналия понеделник срещу Уест Хем (4:2), ще отсане резерва. Майка Ричард ще заеме позиция на десния фланг на защитата, а засега извън сметките остава бразилецът Робиньо, който е с контузия в глезена.