Спонсорството от добивната компания "Асарел-Медет"  е трябвало да бъде за внушителните 4,5 млн. лева на година, информира Novsport.
Това е била сумата при първоначал­ните разговори между изпълнителния директор на компанията Лъчезар Цоцорков и премиера Борисов.

Когато обаче на масата за преговори сядат собствениците на ЦСКА, всичко се проваля. Цоцорков се е съгласил да налива 4,5 млн. лева годишно, но при условие­то, че в клуба влезе негов човек, който да следи как се харчат парите. По свои съображения обаче шефовете на "червените" отказват този вариант.

Това отдръпва интереса на рудната компания.

След това "Титан" пък излиза с план "Б" и пред­лага една трета от акци­ите на клуба в замяна за въпросните инвести­ции. От "Асарел-Медет" обаче не искат да имат общо със собствеността на клуба и на свой ред отказват предложението на Титаните.

В крайна сметка до разбирателство не се стига и на Армията продължават да търсят нов спонсор, с който да подобрят финансовото положение в клуба.

Междувременно стана ясно, че ЦСКА води разгово­ри за спонсорство с ком­пания на "Газпром". Те са в напреднала фаза, твърдят запознати на Армията. Все още се преговаря за конкрет­ната сума, която "чер­вените" евентуално ще получат. Говори се за цифра от порядъка на половин милион евро, за които се очаква ло­гото на компанията да се появи на червения екип.

Става дума за "Газ­пром нефт" - част от руския гигант за доби­ване на природен газ. Фирмата наскоро купи седем бензиностанции в България и планира да купи още седем. Ком­панията от около месец навлиза на пазара на дребно на горива чрез "НИС Петрол", като се натиска за 8% дял от пазара.

Президентът на ЦСКА Димитър Бори­сов се е сближил с хора, близки до компанията, по време на срещите около създаването на балканската лига.