Той обаче не успя да конкретизира кои са тези играчи и на какви постове играят. Димитър Пенев заяви още, че чакат кондиционен треньор от Италия, както и лекар от същата държава.

"Щом се крием като мишки, няма да говоря. Такива нареждания имаме от ръководството, от президента, не бъркайте нещата. От утре съм упълномощен да говоря с вас. Не си правя шега. Ние изпълняваме нашите заповеди. От утре вече имаме позволение да говорим. Смятам, че след като има заповед от ръководството, трябва да се изпълнява заповедта на ръководството. Аз правя това. Ето аз слизам и споделям тези неща с вас", сподели Димитър Пенев, цитиран от Гонг.

"В момента очакваме четирима футболисти от Удинезе, които ще дойдат тук тази вечер и до сряда вечерта трябва да бъдат на първия лагер. Мисля, че трима ще подпишат, един-двама ще наблюдаваме. В автобуса са нашите футболисти. Мораес, Платини, Коста Янев е тук и това момче, мароканецът е тук. Не мога да коментирам за кои постове за новите играчи."

"Очакваме утре и новия кондиционен специалист, заедно с лекар от Италия. Сега имаме лекар, който е на младежкия отбор на ЦСКА", добави Пенев.

"Скоро по телевизията казаха ли какъв разредител взимаме, аз лично? Аз ще давам информация, има заповед на президента. Симонович ще дойде на лагера в четвъртък. Спортно-техническия екип е същият, плюс двамата италианци, които ще дойдат от Италия. На мен няма да ми се карат. Ако върнем 70-та година, Световното в Мексико, трябва да питате някой възрастен. Не е страшно, но ние спазваме заповедите", каза още Стратега.

В типичния си стил и чувство за хумор, Димитър Пенев стопи ледовете с журналистите, които блокираха автобуса: "Аз какво сега? Да отида при вашия редактор и да искам да видя часовника на секретарката."