Полицията на Лос Анджелис обяви детайлите около катастрофата на Тайгър Уудс, които са станали ясни след преглеждането на данните от компютъра в автомобила му. Т.нар. "черна кутия" в колата му е записала всяко действие на водача, както и е запазила скоростта във всеки един момент от инцидента.

"Причината за катастрофата скоростта, с която е бил управляван автомобилът - потвърди Алекс Вилануева, областен шериф на Ел Ей. - Тя е била опасна за движението, далеч извън пределите на допустимата и несъвместима с особеностите на пътя в конкретния район."

Голфърът излезе от пътя и се удари в дърво, след като колата му се преобърна няколко пъти преди това. На мястото - около "Ранчос Палос Вердес", пътят е с постоянни остри завои, а не прав участък.

Уудс е карал със скорост, която е стигнала 140 км/ч, а в момента на излитането от пътя, автомобилът се е движил със 120 км/ч, което е два пъти над разрешената скорост в този участък.

Оказва се, че в момента, в който колата е излязла от траекторията си, Уудс е натиснал педала на газта, а не този на спирачката - вероятно в пристъп на паника, след което напълно е изгубил контрол над автомобила.

Първите информации след изнесените подробности са, че Тайгър ще иде на дело за опасно шофиране и превишаване на скоростта н специфичен участък от пътя. Вероятно няма да се стигне до тежка присъда или ефективна такава, просто защото не е поставил на риск други хора - на километри не е имало друга кола. Инцидентът стана много рано сутринта.

Още веднъж бе уточнено, че "няма никакви индикации" да е имало следи от наркотици или алкохол в организма на Уудс.

Основната версия е моментно заспиване зад волана, което обяснява и паническата реакция и грешката при натискането на педала в опита да овладее колата.