Шведът Петер Лундгрен, който бе треньор на Григор Димитров в породължение на 14 месеца, разкри интересни подробности за този период.

Лундгрен и Димитров работиха заедно в периода 2009-2010, когато бългаирнът тепърва започваше да си проправя път сред най-добрите в професионалния тенис.

Шведът сподели, че още на 18, Григор е имал основата да бъде топ играч, а единственото, върху което е трябвало да се работи, е усъвършенстването.

"Още на 18 Григор вече имаше много добра основа, що се отнася до ударите, така че главно се фокусирахме върху това да усъвършенстваме цялата му игра. Трябваше да обърнем повече внимание само на сервиса, а той, от своя страна - да работи по-усърдно".

Преди работата си с Григор, Лундгрен беше треньор на хора като Роджър Федерер и Марат Сафин, на които помогна да завоюват титли от Голям шлем. Той също така успя да вкара чилиеца Марсело Риос в топ 10 на ранглистата.

"С Федерер не трябваше да работя толкова много върху форхенда му, а върху това как да атакува с този удар. Що се отнася до бекхенда, сервиса и волетата му, разбира се, всички тези удари се нуждаеха от много подобрение преди време.

Струва си да се спомене физическото му подобрение, което стана факт благодарение на съвместната ни работа с треньора Пиер Паганини, който се присъедини към екипа и ни помогна много".