Григор продължава да кара своята задължителна 14-дневна карантина в Австралия, очаквайки Откритото първенство на Австралия и турнита от категория АТР 250 в седмицата преди това.

В условията на изолация, единственото разнообразие за Григор са тренировките, в които той си партнира с Давид Гофен, а помощ му оказва и неговата приятелка Лолита, която е с него в Мелбърн.

Първата ни ракета участва във видео на живо в Инстаграм страницата на марка витамини, която е и един от спонсорите на родния атлет. В него той отговаряше на въпроси, демонстрирайки добро настроение от хотелската си стая в Мелбърн.

Един от въпросите бе свързан с имения, а Гришо призна, че е бил забравил за него, но родителите му бързо са му припомнили.

"Да, забравих, родителите ми ми звъннаха и ми казаха. Имам имен ден. Напуснах България рано, но имаме доста традиции, много съм горд да играя за България, обичам страната си и за мен традициите са много важни.

Любимата ми храна е тази на мама. Винаги ме изненадва с нови рецепти, независимо дали е месо, риба или салата.Не мога да дам пример за конретно ястие, готви най-нормалните неща, но може би тайна е в начина, по който ги приготвя. В България много обичаме салатите, това е важна част от моето хранене".

Останалта част от разговора бе насочена към подготовката му в Австралия и новостите в личния му живот, а ето и някои от по-интересните неща, които Гришо сподели.

"Аз съм от късметлиите, които успяват да излязат, за да тренират. Това е чудесно, всеки ден чакам тези часове с нетърпение. Отседнал съм в "Grand Hyatt", винаги е специално да съм тука, това е може би 12-а или 13-а година за мен, която започва по този начин.

Отдавна не съм се борил за титла. Това винаги е било моя цел, особено в началото на годината, когати си тренирал много добре и си направил всичко, което трябва. Всяко начало е вълнуващо, искам да видя как ще се чувства тялото ми.

Всички искат да знаят клюките, пикантното. С новата ми приятелка се запознахме се преди известно време, ще я видите много скоро на телевизора. Тя бе с мен на няколко турнира, но трябваше да носи маска, ще е хубаво да бъде с мен и да ме подкрепя в тези трудни времена. Очаквам го с нетърпение. Има доста нови неща около мен последните месеци, така че се вълнувам.

Същото и с треньора ми, очаквам с нетърпение първият ни турнир заедно. За съжаление обаче той е под пълна изолация и на този етап не мога да го виждам.

Когато започнах да играя много тенис, обичах да гледам Пийт Сампрас и Андре Агаси, чувствам ги като пионерите в годините, в които аз започвах да играя. Не съм имал шанса да играя с тях, а много бих искал. След това дойде Роджър, Новак, Рафа, тези момчета, които всички познаваме" сподели той.